PAS has no intention of joining Umno and they will reject the Selangor Mentri Besar post if it is given to its members, PAS central committee member Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa said.

“People can make assumptions that PAS is joining Umno. They are entitled to their opinion but I would like to say this... PAS has no intention of joining forces with Umno.

“As for the matter of the Mentri Besar, we made a stand at the last meeting.

Mursyidul Am PAS mahu ahli-ahli parti menggunakan peluang Muktamar Tahunan ke-60 di Batu Pahat bagi membincangkan masalah dalaman parti.

Oleh itu, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, ahli dan penyokong tidak sewajarnya mengeruhkan suasana politik sekarang dengan kenyataan tidak wajar melalui laman-laman sosial.

Kata beliau ahli parti peringkat akar umbi dan pimpinan sewajarnya menerima keputusan pimpinan tertinggi parti demi kebaikan semua pihak.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam reformasi.

Saya mendoakan kesejahteraan dan keselamatan seluruh rakyat Malaysia. Sebuah masyarakat yang melalui kemajuan dan kematangan akan terus berhadapan pelbagai ujian dan beberapa perkembangan politik yang berlaku akhir-akhir ini adalah sebahagian dari proses itu.

Saya sedikit terguris dengan serangan peribadi yang dibuat terhadap saya walaupun saya menghormati pendapat Dato’ Seri Abdul Hadi Awang mengenai kebolehan dan kemampuan saya.

Presiden NGO Persatuan Ummah Sejahtera (Pasma), Datuk Pahrolrazi Zawawi berkata, penubuhan Pasma adalah kerana NGO tersebut bimbang dengan nasib yang menimpa  Pakatan Rakyat sekarang.

Pahrolrazi berkata, PR adalah aset yang tidak ternilai kepada Malaysia, oleh sebab itu Pasma ditubuhkan bagi mengelak PR terkubur.

"Kita (Pasma) tidak mahu PR runtuh. Kalau PR jatuh kita akan kembali kepada zaman 50-an dan 60-an dahulu di mana rakyat tiada pilihan.

Kerajaan Umno BN membuat pembohongan besar kepada rakyat apabila Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyatakan kerajaan tidak pernah membuat keputusan untuk memansuhkan Akta Hasutan 1948.

Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali berkata, kenyataan itu bercanggah dengan janji Datuk Seri Najib Razak yang sebelum ini ingin memansuhkan akta tersebut.

“Ini merupakan pengakuan yang jelas bahawa Datuk Seri Najib, kerajaan dan Barisan Nasional (BN) telah secara terang-terangan berbohong kepada rakyat Malaysia.