Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli akan mendedahkan perjanjian hutang 1Malaysia Development (1MDB) di Parlimen Isnin ini bagi membuktikan Menteri sebenarnya berbohong.

Beliau merujuk penafian Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan bahawa Kerajaan Persekutuan menjamin hutang 1MDB yang kini berjumlah RM41 bilion.

“Saya mempunyai satu salinan perjanjian hutang tersebut yang secara jelas menunjukkan Kerajaan Persekutuan menjamin hutang 1MDB walaupun ia ditulis dalam lenggok kata yang berlainan.

It is confirmed. World  no. 1 Lee Chong Wei's B sample has tested positive for dexamethasone.

The Badminton Association of Malaysia (BAM) will make an official announcement in a press conference at 2pm at BAM headquarters in Bukit Kiara on Saturday.

The press conference will be chaired by BAM's working committee on doping, Datuk Norza Zakaria.

The RM74mil allotted for infrastructure development of the National Feedlot Centre (NFC) in Gemas has nothing to do with NFCorp Sdn Bhd, company chairman Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail said.

He said the money was channelled to the Agriculture and Agro-based Industry Ministry to prepare basic infrastructure for the centre aimed at boosting the halal beef industry.

“Once the centre is ready, NFCorp will move in as the first tenant. The concept is similar to preparing the infrastructure for a free industrial zone to promote the manufacturing sector,” he said yesterday.

Ketua pasukan pembelaan, Datuk Seri Gopal Sri Ram berhujah, perlakuan liwat didakwa dilakukan atas permaidani di sebuah unit di kondominium di Damansara, tetapi permaidani tersebut di temui di unit lain.

Katanya, permaidani sutera China berkenaan dirampas daripada unit 11-5-2 oleh pegawai forensik polis, Supt Amidon Anan, sedangkan kejadian didakwa berlaku di unit 11-5-1.

“Berdasarkan ini, pelakuan meliwat tidak pernah berlaku,” katanya ketika hujah balas peguam dalam kes Fitnah 2 yang dihadapi Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketua Pendakwa Raya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah berkata, penghujahan pihak pembelaan dalam prosiding kes liwat II Datuk Seri Anwar Ibrahim yang masuk hari ketujuh, hari ini adalah 'cerita lama'.

Beliau bagaimanapun sudah mempunyai jawapan dan akan memberi hujahan balas selepas prosiding itu bersambung petang esok.

"Semuanya cerita lama yang kita ada jawapan, kita punya hujah yang kita buat dari segi fakta, dari segi undang-undang, masih lagi sah seperti mana kita buat hujahan.